Fahamilah cinta yang sebenar..

"Jatuh cinta perkara biasa. 
Apabila kita jatuh cinta pada seseorang, 
itu tandanya ada sesuatu keistimewaan pada seseorang tu. 
Apatah lagi orang yang kita jatuh cinta tu di atas jalan dakwah ni.
 Tetapi kita kena ingat. 
Kita tak akan dikahwinkan dengan seseorang atas sebab jatuh cinta atau saling cinta mencintai
Bercouple mungkin. 
Tetapi bukan berkahwin. 
Kerana kita berkahwin dengan jodoh kita, 
jodoh yang Allah dah tetapkan sejak azali.
 Dan tak mustahil orang yang kita paling benci itulah jodoh kita yang kita akan dikahwinkan dengannya.."



Dalam Islam, kita dah diajar untuk saling mencintai antara satu sama lain seperti diri sendiri.
 Jadi apabila kita mencintai saudara perempuan,
 kita bebas peluk dia. 
Tetapi bila dengan lelaki,
 kita ada batas-batasnya.
 Orang kafir kata batas-batas ini suatu diskriminasi, 

tetapi sebenarnya batas-batas syariat itulah yang memelihara kehormatan seorang lelaki dan seorang perempuan.






Terima Kasih kerana sudi terjah Belog Cik AMAL alang2 TEKAN LIKE sekali tak pun kumen lah sikit.. ♥♥Love U All Readers♥♥flying kiss untuk korang♥♥

No comments:

HAK MILIK TERCIPTA PELIHARA OLEH Cik Amal @ Copyright