Hang out at Sg Gabai :)

Huh..kepenatan Monkey Winksditahap gile..hari ini
semalaman tak tido
(kejenya meng'update' blog..haha..membalas dendam sb tak dapat update blog seharian)Monkey Winks
pagi2 lagi aku da kelam-kabut berlari siapkan pot luck
hah..mudah2 je..tak pyh msak susah2..

Berjanji dengan si faiz burn pukul 7.30 pagi..alih2 pukul 8 bru terpacak..boleh lak dia horn mengejut!! Monkey Emoticonterkejut aku..depan hotel reko inn uh.Ada 4 group yang ikot..faiz,ikin,azmi dan amin..berani sungguh den tgok ikin bawak kereta.mmg level confident dy sgt tinggi..i like
perjalanan amik masa hampir 1 jam..berhenti kejap dekat depan sekolah area hulu.langat tunggu hazimi yang sedang membonceng motor kesayangannya.Masa tepi jalan tu aku dan geng2 lain memang dah tahap kebulur gila bab*Monkey IconsMonkey Icons
kita orang makan apa yang dibawak..memang habis le mknn kat situ lau tak di control..haha..lagi2 perut najwan a.k.a mahatma gandhi a.k.a karam singh walia uh mana pernah cukup..sekarang dah makin gemuk..lg2 tang perut uh..haha~gendut.

Sesampai dekat sungai Gabai penuh excited  aku walaupun tak dapat mandi (kene jadi anak yang dengar kata abah ye tak boleh mandi ada kepala air terjun) nak tahu apa tu kepala air??jap g aku bagi tahu yup..sampi je kat Sungai Gabai..kena pulak daki bukit yang agak curam..tercungap jugak aku..dah lama tak naik bukit..hah Banyak kesilapan aku masa perg sana
  • pakai baju macam nak pergi shopping..hahaMonkey Icon
  • pakai selipar adik aku,yg mmg tapaknya licin ..so elok pakai kasut..baru best!!!
  • tak warm-up dulu..huhh
Dalam 10minit sampai jugak kepuncak..kami ni ikut je jejak langkah si hazimi tu..Dia dah arif tempat2 cam ni..biarpun location menghampiri puncak..rasanya berbaloi sebab lebih bersih dan tenang walaupn berbahaya sikit..hah..boleh tahan licin batu2 kat sana..so be careful sb diana tergelincir jatuh teruk hampir2 dibwa arus yang agak kuat...nasib baik ada Farah yang bantu..oh dia ni hero kami taw..kekuatan  fizikalnya sangat kuat tak padan tubuh kecik dia uh..hehe .sepanjang di air terjun kami tak mandi pun taw..hanye mampu melihat penuhMonkey Icons dek kerana Monkey Winks lah kan??depan kawan laki..pengalaman aku tak boleh lupe dek kerana batu licin tergelincir jatuhMonkey Emoticon (nasib bek tak terhantuk kepala..kalau dok..nayaa) dalam pukul 1 t/hari aku kami bergegas pulang (macam karangan sekolah lah pulak)hehe..masa uh da strt hujan rintik2..takut nti lebat susah..so dalm pkul 2 lebih terus tinggalkan Sungai Gabai..say good bye to Sungai Gabai..insyallah..nanti kami sekeluarga pula pergi sana tunggu ye..hee~TQ

*nak tahu apa uh kepala air,kenapa bapak aku cakap bahaya..meh sini aku nak tunjuk sila tekan yg  kat bawah ok..


ok la nk out dulu...nk pi I-city yeahhhh!!!selamat melihat gambar yeMonkey Icon





kredit from :
                                                                                                                   
Monkey Icon

Terima Kasih kerana sudi terjah Belog Cik AMAL alang2 TEKAN LIKE sekali tak pun kumen lah sikit.. ♥♥Love U All Readers♥♥flying kiss untuk korang♥♥

2 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

bestnye mandi manda..huhuhu..

arenice said...

haah...sejuk sangat bila ambil port dekat atas bukit pulak..;)

HAK MILIK TERCIPTA PELIHARA OLEH Cik Amal @ Copyright