MEMORI zaman budak2 sekolah rendah



hey guys..
selamat membaca..meh2 mari2..
hah ssiapa yang lahir tahun 80an,90an nak 
share lah sikit peristiwa2 yang mengimbau semula 
memori kita masa sekolah rendah,zaman kecik2 kita dulu-dulu..
zaman2 jadi budak baik dulu.....


* kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.
  

kredit Encik goggle =)
* kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

* RMT kat skola ...mkn x ......best, tp yg berduit pon join RMT, x phm
credit dr EN google 

* gosok gigi ramai2 kat tepi longkang.
 
* pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.
kredit goggle

* main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam
encik goggle jugak

!* pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.
 
* cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. * bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.
 
* time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la.
 
* main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.
  
  
* jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
 
* takut BCG tp lepas inject poyo la pulak.
 
* balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan,coklat die x mkn pon
 
. * Kasut berlampu kat tapak,yg iklan die kat tV bole tembak alien tu.
 
* time waktu sekolah, org len bawak buku, kebanyakkan kite bwk keta dash, tamia pastu main 
dlm longkang.
 

* Siri kartun; power rangers, ultraman, ninja turtles, Thundercats, dragonball, Gaban dan mcm lg. jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. asyik ngadap tv n ps. huhu~ni la baru zaman kita kwn2 ....


siapa setuju tekan LIKE
Terima Kasih kerana sudi terjah Belog Cik AMAL alang2 TEKAN LIKE sekali tak pun kumen lah sikit.. ♥♥Love U All Readers♥♥flying kiss untuk korang♥♥

No comments:

HAK MILIK TERCIPTA PELIHARA OLEH Cik Amal @ Copyright