Top 2 MasterChef malaysia


ASSALAMUALAIKUM


penentuannya telah tiba..daripada beribu kpd beratus yang menyertai MASTERCHEF MALAYSIA daripada berpuluh tinggal 2 sahaja lagi yang bakal merangkul gelaran MASTERCHEF MALAYSIA 


MasterChef Wahidan


Peserta yang berasal dari sandakan, sabah.. sudah berumah tangga dan mempunyai 3 orang cahaya mata isteri beliau bernama Siti Aida Hj Ismail manakala anak pertama beliau Bernama Mohd Walid Naim bin Wahidan, anak ke-2 Siti Iffa Rawieyah binti Wahidan dan anak bongsu beliau Bernama Siti Hana Raniah binti Wahidan beliau menetap di bukit garam selepas berkhawin dengan isterinya ini adalah kerana beliau mempunyai kebun di bukit garam seperti yang diceritakan oleh beliau semasa cover story beliau di masterchef. dengan hasil kebun itulah beliau menyara kehidupan keluarganya. sebagai seorang suami dan bapa kepada tiga orang anak, beliau pastinya menginginkan yang terbaik untuk keluarganya. dengan hasil kebun beliau merasa pendapatannya tidak begitu menjamin masa depan keluarganya. dengan adanya program MASTERCHEF MALAYSIA ini, beliau merasa ini adalah masanya untuk mencuba nasib untuk mengubah kehidupan keluarganya. ...(Beliau adalah masterchef pilihan dan kegemaran sye =) sebab dr mula dia masuk dia tidak begitu menonjol..namun improvement yg ada pada chef wahidan ni membuatkn aku ase dia blh pergi jauh dan dia jenis sikapnya mesra tp tak kekwad mcm peserta2 lain..mybe dy niat besar dy nk ubah nasib keluarga dia di sandakan yg menaikn smgt dya tok terus berusaha smpi keperingkat akhir apa2 pun semoga berjaya chef Wahidan ! )

Ezani (Masterchef Malaysia)

Kuala Lumpur, Malaysia

11 May 1985
 (Top 24 contestant in Masterchef Malaysia Season 1)

Personal information
An average girl-next-door, maybe not fancy enough for television, but will assure you that she can impress people with her cooking, and inspire people out there that food can actually define you as a person.

She's calm and collected most of the time, unless something bursts into flames! Then it’s time to panic....
A health-conscious person and totally against overly processed foods (they are the devil of our food culture). Living in Australia for 6 years exposed her to multinational cuisines as Australians really have excellent awareness of international cuisines. She also learnt to appreciate fresh produce and use them in her cooking. She once met and had photos taken with Poh of Poh’s Kitchen (Masterchef Australia season 1 runner-up) at a food fest in Adelaide. She enjoys food photography (get excited about food styling and presentation). She has an album on her Facebook album entitled “Masterchef Inspired” which started since following Masterchef in Australia, and filled with all sorts of food that she had cook throughout the years.

She loves watching cooking shows and have Jamie Oliver to blame for it and realised that she has an instinct and understanding of ingredients and flavours just from being inspired by looking at food and watching cooking shows.
Loves to throw “makan-makan” parties for a small group of family and friends, as she loves feeding people and seeing people enjoying her food.
Would love to establish a small catering business that dishes out top-quality, fresh, gourmet food for small groups of people to get together and just enjoy food. It’s about serving restaurant-style but home-cooked food in an intimate setting for the ultimate dinner party experience.
It’s time to realize the dream, baby.(Ezani ni pn superbb jugak..masakan dia pn tak kurang hebatnya.tak sangka doktor gigi pn hebat dalam masakan..)


**Apa2 pun BUAT YANG TERBAIK ABG WAHIDAN N KAK IZANI..

Terima Kasih kerana sudi terjah Belog Cik AMAL alang2 TEKAN LIKE sekali tak pun kumen lah sikit.. ♥♥Love U All Readers♥♥flying kiss untuk korang♥♥

No comments:

HAK MILIK TERCIPTA PELIHARA OLEH Cik Amal @ Copyright