E-ci e-ci am..(ice cream )

 Online Users

Assalamualaiku w.b.t  petang2 cmni mmg selera lau mkn bnda2 cejuk kan..nak shre cikit nak wat AIS KRIM home made mudah je dengan 2 cara yang berbeza..
untuk bahan cara 1 ni mudah jela..murah je..Monkey Emoticons.
untuk bahan cara 2 ni mudah jugak..tapi mahal sikit le bahannya..tapi kesedapan of kos la lebih yang 2nd ingredients ni kan.

.huhu.tak payah tulis note2 segala...mudah n simple pkai la otak korang yang geliga tu n then save ye..lets reading ye readers..Monkey Icons Cici

ingredients :
1/2 tin susu pekat manis
1 tin air kosong
1 kotak kecik air susu
1 scope ovallate
1 biji telur
masukn perisa yang kalian suka..senangkan??


blend/mix kan kesemuanya sampai gebu wokey..lepas tu masuk la dalam bekas simpan semalaman ice ceram uh dekat frezzer taw..sok da boley ngap rmai2..selamat mencoba 
Monkey Icon




2nd Steps



160gm aiscream powder
500gm susu segar
700gm whipping cream
sedikit perasa dan pewarna

cara-cara:
pukul kesemua bahan tadi dengan mixer atau bland sehingga kembang dan masukkan cepat2 kedam frezz...kalau masih x kembang walaupun suda lama masukkan kembali salam prezz beberapa minit dalam 10 minit..keluarkan dan pukul lagi sampai kembang...

**:pastikan susu segar dan whipping cream dalam keadaan sejuk sebelum
start buat okey
Monkey Icons





SELAMAT MENCUBA TUTOR ICE CREAM SAYA
yang tak seberapa niMonkey Icon

kredit dari




Terima Kasih kerana sudi terjah Belog Cik AMAL alang2 TEKAN LIKE sekali tak pun kumen lah sikit.. ♥♥Love U All Readers♥♥flying kiss untuk korang♥♥

No comments:

HAK MILIK TERCIPTA PELIHARA OLEH Cik Amal @ Copyright