karipap-karipap cinta

assalamualaikum..

amboii u olls..klau baca title je mesti teringat filem karipap-karipap cinta tu kan..haha..tak pon novel karipap-karipap cinta tu..hahaha
kali ni anis tak nak cerita sal filem ke novel..ni nak habaq mai ni..anis hari ni wat karipap gan mama kesayangan hari ni..(setakat uli tepung tak yah nak kecoh sangat anis weihh..haha).

Sememangnya,buat karipap ni memang nampak senang..memang la da mata ada,sekali tengok pn senang je...tapi nak buatnya boleh tahan la..(susah bagi yang kurang mahir macam aku ni..tangan keras..tak berseni)

tadi trylah nak buat satu..uishh senang je..ambil bahan yang diuli tu lepas buatkan doh kecik2..lepas uh mama lenyekkan pakai penguli tepung uhh..

kemudian letakkan inti..ahh ni part yang anis tak suka 'mengkelepetkan tepi2 karipap" dah cuba sedaya upaya..tp baru try buat satu mmg tak mnjadi..mama suruh aku makan bekas  karipap aku kelepet tu..haha

alih2 aku just tengok jela mama buat...kalau tanya bab sedap ke tak..of kos la sedap..HOME MADE BUKAN WARUNG TEPI JALAN PUNYA HAHA)






OK lah stakat ini jela k..good nite sume
Terima Kasih kerana sudi terjah Belog Cik AMAL alang2 TEKAN LIKE sekali tak pun kumen lah sikit.. ♥♥Love U All Readers♥♥flying kiss untuk korang♥♥

No comments:

HAK MILIK TERCIPTA PELIHARA OLEH Cik Amal @ Copyright